If you
enjoy fish, you cannot miss the opportunity to taste a real great dish from Oporto:
the Bacalhau à Gomes de Sá. Created by José Luis Gomes de Sá in Oporto, this
recipe is made with small slivers of cod fish marinated in milk. Later, it goes in
the oven with olive oil, garlic, onion, olives, parsley and boiled eggs.
This is a
dish that was a finalist for the 7 wonders of Portuguese gastronomy.
This
traditional recipe is part of the history of Oporto and should be appreciated by
everyone, both city residents and tourists.
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Source: http://wordcatpress.wordpress.com/2012/02/13/bacalhau-a-gomes-de-sa/ |
Se é apreciador de peixe, então não pode perder a
oportunidade de provar um verdadeiro petisco portuense: o Bacalhau à Gomes de
Sá. Criado por José Luis Gomes de Sá no Porto, esta é uma recita à base de pequenas
lascas de bacalhau marinadas no leite. Posteriormente vai ao forno com azeite,
alho, cebola, azeitonas, salsa e ovos cozidos.
Trata-se de um prato
que foi candidato finalista às 7 maravilhas da gastronomia portuguesa.
Esta receita tradicional é parte da história do Porto e deve
ser apreciada por qualquer pessoa, tanto habitantes da cidade como turistas.
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