![]() |
Source: http://eofdreams.com/wine.html |
Did you
know that the designation of vinho verde (“green wine” or “young wine”) or
vinho maduro (“mature wine”) has nothing to do with the maturation of the
grapes? «All wines are produced from ripe grapes and white wine is no
exception.»
Such a
difference only exists in Portugal!
Everything
depends on the region: “young wine” if it has been produced in the Minho and Entre
Douro (in the green wine region), “mature wine” if it has been produced
in any other region.
«Basically
allows to highlight the specificity of “green wines” compared to all others:
the “greens” are lighter, fresh and generally less alcoholic wines.»
Gastronomia: Vinho verde ou vinho maduro?
Sabia que a designação de vinho verde ou maduro não tem nada
a ver com o amadurecimento das uvas? “Todos os vinhos são produzidos a partir
de uvas maduras e o vinho verde não é excepção”.
Tudo depende da região: vinho verde se tiver sido produzido
no Minho ou Entre Douro (na região vitivinícola dos Vinhos Verdes), vinho
maduro se tiver sido produzido em qualquer outra região.
Esta diferenciação só existe em Portugal!
“No fundo permite dar destaque à especificidade dos vinhos
verdes face a todos os outros: os verdes são vinhos mais leves, frescos e,
geralmente, menos alcoólicos.”
Sem comentários:
Enviar um comentário