The lamprey is a jawless fish of fresh water
with circular mouth. It
is regarded as an exquisite dish in Portugal, being sold in restaurants at very
high prices. In the Douro region it is eaten especially with rice, and it is as
good as “Cabidela” and “Lampreia à Bordalesa”.
It is especially appreciated from January to April and, there is lamprey festivals for the lovers. Who tries this specialty doesn´t get indifferent: they love it or they hate it… Lamprey’s flavor mixed with red wine is unique!
It is especially appreciated from January to April and, there is lamprey festivals for the lovers. Who tries this specialty doesn´t get indifferent: they love it or they hate it… Lamprey’s flavor mixed with red wine is unique!
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Source: http://www.cozinhatradicional.com/lampreia-a-bordalesa-minho/ |
A lampreia é um ciclóstomo (peixe com boca circular e
desprovido de mandíbulas) de água doce. É tida como uma iguaria requintada em
Portugal, sendo vendida em restaurantes a preços muito elevados.
Na região do Douro é comida sobretudo em arroz de
lampreia, bem próxima da famosa Cabidela e da Lampreia à bordalesa.
É especialmente apreciada a partir de Janeiro até Abril, não faltando os festivais de lampreia para os seus apreciadores. Quem prova esta especialidade não lhe fica indiferente: ou gosta ou detesta… o seu sabor misturado com o vinho tinto é único!
É especialmente apreciada a partir de Janeiro até Abril, não faltando os festivais de lampreia para os seus apreciadores. Quem prova esta especialidade não lhe fica indiferente: ou gosta ou detesta… o seu sabor misturado com o vinho tinto é único!
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