terça-feira, 18 de março de 2014

Gastronomy: Tripas à moda do Porto

Source: http://myrestaurant.pt/receitas/tripas-a-moda-do-porto-dobrada



Again for the meat lovers, Tripas à Moda do Porto are a specialty. If you like beans, sausages, casings and different types of meat, you can’t miss this dish. According to the legend, this dish appeared in the period of discoveries when Prince Henry (Infante D.Henrique) asked the inhabitants of Oporto to gather all sorts of food. The population was left only with the offal and tripe. So this dish appeared. That’s why the habitants of Oporto are called Tripeiros!




Novamente para amantes de carnes, as tripas à moda do porto são uma especialidade portuense. Se aprecia feijão, enchidos, tripas e diferentes tipos de carne, então não pode perder esta iguaria. Segundo a lenda, este prato apareceu no período dos descobrimentos, quando o Infante D. Henrique pediu aos habitantes da cidade do Porto que reunissem todo o género de alimentos. A população apenas ficou com as miudezas e com as tripas. Assim apareceu esta especialidade. Daqui surgiu o apelido dos portuenses: Tripeiros!

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