segunda-feira, 31 de março de 2014

Gastronomy: Aletria (with Eggs)


For those who like sweets and sugary, the Aletria with eggs (noodles with eggs) is a dessert that will leave you asking for more. Considered a traditional dish of Oporto, the Aletria is a popular dessert for the citizens of this city. 

Source: http://vegetarianyouth.blogspot.pt/

Traditionally composed of noodles, milk, sugar, egg yolks, butter, lemon and cinnamon, this dish is more common in the winter. Who would not want to eat this dish on a winter's night by the fireside? However, it is good all year. What are you waiting to try?




Para quem gosta de doces bem açucarados, a Aletria com ovos é uma sobremesa que vos deixará a pedir por mais. Considerada um prato tradicional do Porto, a Aletria é um doce muito conhecido para os portuenses. 

Tradicionalmente composta por aletria, leite, açúcar, gemas de ovo, manteiga, limão e canela, esta sobremesa é mais comum no Inverno. Quem não gostaria de comer este prato numa noite de inverno, junto da lareira? Porém, sabe bem em qualquer altura do ano. Do que estão à espera para provar?

Sem comentários:

Enviar um comentário