quarta-feira, 14 de maio de 2014

Raposeira sparkling wine / Espumantes Raposeira










For over 100 years, Lamego is one of the most prestigious wine regions. The Raposeira sparkling wine is one of the best in Portugal and this success is due to the production process.
The humidity, light and temperature must be appropriate to achieve the best quality.
 The Raposeira sparkling wine is divided into Old Reserve, Super Reserve, Reserve and Gourmet.

Old Reserve

  • Brut - The Raposeira Velha Reserv Brut sparkling wine is a top of the range and has a smooth and lingering taste.

Super Reserv

  • Brut - Advised to accompany meats, has a fresh and unique taste.
  • Half dry - With an aroma of ripe fruit, it is advised to accompany desserts.

Reserves

  • Brut - This quality is to be served as an aperitif or digestif and has a taste of apple.
  • Half dry - With a fresh taste, this is ideal for desserts and sweets.
  • Sweet - This has the same quality features of the Reserv Half dry.

Gourmet

  • Super Reserve Rosé Brut - Pink colored, this sparkling wine is advised to accompany white meats, pasta and seafood.
  • Super Reserv Red Wine Brut - This sparkling wine is suitable for heavier and typical dishes such as lamb and suckling pig.
  • Super Reserve Blanc of Blancs Brut
  • Super Reserve Blanc of Noirs Brut
 
 



Imagens:http://www.cavesdaraposeira.com/espumantes.htm#



Há mais de 100 anos que Lamego é uma das regiões vinhateiras mais prestigiadas . O espumante Raposeira é um dos melhores de Portugal e esse sucesso deve-se ao processo de produção.
A humidade, luz e temperatura devem ser adequados para se conseguir a melhor qualidade.
Os espumantes Raposeira dividem-se em Velha Reserva, Super Reserva, Reserva e Gourmet.
  
Velha Reserva

  • Bruto - O espumante Raposeira Velha Reserva Bruto é um topo de gama e tem um sabor suave e persistente. 


Super Reserva

  • Bruto - Aconselhado para acompanhar carnes, tem um paladar fresco e único.
  • Meio Seco - Com um aroma a frutos maduros, é aconselhado para acompanhar sobremesas.


Reservas

  • Bruto - Esta qualidade é para ser servida como aperitivo ou digestivo e tem um sabor a maçã.
  • Meio seco  - Com um paladar fresco, este é o ideal para sobremesas e doces.
  • Doce - Esta qualidade tem as mesmas características da Reserva Meio Seco.


Gourmet

  • Super Reserva Rosé Bruto - De cor Rosa, este espumante é aconselhado para acompanhar carnes brancas, massas e mariscos.
  • Super Reserva Tinto Bruto - Este espumante é indicado para pratos mais pesados e típicos como o cabrito e leitão.
  • Super Reserva Blanc de Blancs Bruto
  • Super Reserva Blanc de Noirs Bruto

Sem comentários:

Enviar um comentário