Olive oil
is one of the most important products of the Douro region. It represents a
significant source of income and is appreciated not only in Portugal, but also
in other countries, where it is exported.
![]() |
Source: www.minhavida.com.br/alimentacao/tudo-sobre/16832-azeite-de-oliva-o-oleo-que-blinda-o-coracao |
The olive
picking is made between December and January (as long as there are no climate
complications). It is not easy to do because of the mountainous Douro vineyards
makes the process lengthy but worthwhile, since this golden liquid is very good
for your health and it is used in any Portuguese table.
Gastronomia: Azeite
![]() |
Fonte: http://dourovalley.eu/azeite_1# |
O azeite é dos produtos mais importantes da região do Douro.
Representa uma significante fonte de rendimento e é apreciado não só em
Portugal, mas também noutros países, para onde é exportado.
A apanha da azeitona, que não havendo contra-indicações climatéricas é feita entre dezembro e janeiro, não é fácil de fazer, o relevo montanhoso que constitui o Douro vinhateiro torna o processo moroso mas de valer a pena, já que este líquido dourado é muito bom para a saúde e é usado em qualquer mesa portuguesa.
Sem comentários:
Enviar um comentário