terça-feira, 25 de março de 2014

Gastronomy: Olive oil


Olive oil is one of the most important products of the Douro region. It represents a significant source of income and is appreciated not only in Portugal, but also in other countries, where it is exported.

Source: www.minhavida.com.br/alimentacao/tudo-sobre/16832-azeite-de-oliva-o-oleo-que-blinda-o-coracao



The olive picking is made between December and January (as long as there are no climate complications). It is not easy to do because of the mountainous Douro vineyards makes the process lengthy but worthwhile, since this golden liquid is very good for your health and it is used in any Portuguese table.



Gastronomia: Azeite


Fonte: http://dourovalley.eu/azeite_1#

O azeite é dos produtos mais importantes da região do Douro. Representa uma significante fonte de rendimento e é apreciado não só em Portugal, mas também noutros países, para onde é exportado.


A apanha da azeitona, que não havendo contra-indicações climatéricas é feita entre dezembro e janeiro, não é fácil de fazer, o relevo montanhoso que constitui o Douro vinhateiro torna o processo moroso mas de valer a pena, já que este líquido dourado é muito bom para a saúde e é usado em qualquer mesa portuguesa.




Sem comentários:

Enviar um comentário