segunda-feira, 28 de abril de 2014

Origins of Port Wine


The first demarcated wine region in Portugal was the Douro's region.

During the reign of D. José I, his minister Sebastião José de Carvalho e Melo, who would get known in history as the Marquês de Pombal, created the "Companhia Geral da Agricultura das Vinhas do Alto Douro", based in Oporto, with order to limit the influence of English in the trades of Douro Wine and resolve the crisis that the region lived.

Fonte: http://www.ateneulivros.com/website/?attachment_id=11602


Composed by the leading wine producers in the Alto Douro and the great merchants of Oporto, the Company should sustain the cultivation of vineyards and maintain their production in its original purity.

The first reference to Port Wine date 1678.





A primeira região vinícola demarcada do país foi a região do Douro.

Durante o reinado de D.José I, o seu ministro Sebastião José de  Carvalho e Melo, que haveria de ficar para a História como Marquês de Pombal, criou a Companhia Geral da Agricultura das Vinhas do Alto Douro, com sede no Porto, com o intuito de limitar a influência dos ingleses no comércio do Vinho do Douro e resolver a crise que a região vivia.

Fonte: http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A3o_Jos%C3%A9_de_Carvalho_e_Melo,_1st_Marquis_of_Pombal


Formada pelos principais produtores de vinho do Alto Douro e pelos grandes comerciantes do Porto, a Companhia deveria sustentar a cultura das vinhas e conservar a produção delas na sua pureza original.
A primeira referência ao Vinho do Porto data de 1678.

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