sexta-feira, 4 de abril de 2014

Gastronomy: Blood Orange



Known as blood orange, it is a fruit that scares anyone who sees it for the first time. What looks like a normal orange out, reveals a red interior, which is where the name comes from.

Source: http://www.dior.com/beauty/en_int/fragrance-and-beauty/fragrance/womens-fragrance/miss-dior/pr-missdiorfpl-Y0062423-eau-de-toilette.html

The color inside varies between darker and lighter red, depending on several things like the sunlight it receives, the weather, etc., and derives from a common pigment in nature but rare in citrus. Sometimes the outer registers a darker tone than the "usual" orange.

It is slightly smaller than a medium orange and has several health benefits. It can be used for milkshakes, pastries, ice cream, as any other fruit.

Source: www.9gag.com


There are three types of blood orange: Moro, Tarocco and Sanguinello.


The Douro is one of the regions offering this product which is not always pleasing to look at, but always pleases the palate.


Gastronomia: Laranja Sanguínea ou Laranja de Sangue

Conhecida como laranja sanguínea, ou laranja-de-sangue, é um fruto que assusta quem o vê pela primeira vez. O que parece uma laranja normal por fora, revela um interior vermelho, razão pela qual se lhe atribuiu o nome.

Fonte: http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_orange

A cor de dentro varia entre vermelhos mais escuros e mais claros, dependendo de várias coisas, como a luz do sol que recebe, o clima, etc., e deriva de um pigmento comum na natureza, mas raro nos citrinos. Por vezes, o exterior regista um tom mais escuro do que a laranja “habitual”.

É ligeiramente mais pequena do que as laranjas médias e tem vários benefícios para a saúde. Pode ser usada para batidos, pastelaria, gelados, tal como outro fruto qualquer.

Há três tipos de laranja sanguínea: Moro, Tarocco e Sanguinello.

O Douro é uma das regiões que oferece este produto que nem sempre agrada à vista, mas agrada sempre ao paladar.

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